Coaching

“Maak contact met je verlangen en met je innerlijke waarheid. Met wat je eigenlijk wilt in je leven. En neem afscheid van dat waarmee je jezelf dwars zit. Dat vergt motivatie, moed en doorzettingsvermogen.”

Leren zien, beschrijven en voelen wat er is, zonder te oordelen is nog een kunst op zich. Gebeurtenissen en gevoelens echt waar laten zijn, zonder die te onderdrukken. Het kunnen dragen van jouw waarheid kan veel van een mens vragen en kan ook heel confronterend zijn. In de regel levert deze vorm van coaching je veel op. Je leert jezelf te begeleiden, je ervaart meer rust en je leert met mildheid naar jezelf en anderen te kijken. De dagelijkse, grotere of kleinere lastigheden, leer je door zelfbegeleiding te transformeren naar mogelijkheden tot zelfontwikkeling. Op weg naar een vrijer en krachtiger bestaan.

Word je bewust van je verlangen en van je innerlijke waarheid. Met wat je eigenlijk wilt in je leven. En neem afscheid van datgene waarmee je jezelf dwars zit. Dat vergt motivatie, moed en doorzettingsvermogen.

Rol van de coach

Met mijn persoonlijke ondersteuning help ik je om te ontdekken hoe jij jezelf kunt ondersteunen. Je kunt mij als coach deelgenoot maken, ik adviseer je en ik sta je bij als de oefeningen confronterende, blije of lastige gevoelens losmaken.

Hoe ziet een coachtraject eruit?

Tijdens de gesprekken van anderhalf uur, reik ik oefeningen aan waarmee je op een heel natuurlijke manier een vriendelijke, open houding naar jezelf kunt ontwikkelen. Daarmee geef je aandacht aan alles wat er zich in je binnenwereld afspeelt. En zo leer jij jezelf op een andere manier kennen. Deze oefeningen verzachten de vaak zo gebruikelijke, zelf veroordelende, negatieve manier waarop mensen tegen zichzelf aankijken.

Persoonlijke beoefening verbetert de relatie met jezelf en anderen. Deze relatie met jezelf is bepalend voor je geluk en voor een gevoel van rust. Optimale zelfbegeleiding vormt daarom een belangrijke doelstelling van mijn coaching.

Vanuit die veranderde houding naar jezelf, gaan we dan geleidelijk de manier waarop jij jouw leven inricht onder de loep nemen. We gaan jouw leidinggevende vermogen inzetten om datgene in je leven te brengen wat écht goed voor jou is.

Bewust zijn van jezelf, je keuzes en jezelf in relatie tot anderen; dat schept rust en ruimte en is heel goed te doen wanneer je uitgaat van je natuurlijke, vrije aard. Het geeft je een vrije blik op wat je tegenkomt in je leven én het creëert een nieuw zicht op hoe jij jouw leven en bijvoorbeeld je werk op een geïnspireerde manier kunt vormgeven.

“Leren om te rusten in wat er is. Leren om te rusten in hetgeen je liever niet wilt dat er is. Leren hoe je kunt zorgen dat er in je leven zoveel mogelijk gebeurt wat werkelijk goed is voor jou.”